Kopūstų suktinukai su daržovių įdaru žiemai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Siūlau jums labai įdomų receptą! Žiemai susukite kopūstų suktinukus su daržovių įdaru. Šie kopūstų suktinukai puikiai papildys bet kokį mėsos patiekalą! Įdarui galite naudoti bet kokį daržovių derinį. Šie konservuoti kopūstų suktinukai yra gardus bet kokio žiemos mėsos patiekalo priedas – greitai pašildykite ir patiekite.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltieji kopūstai1 vnt
-
Morka600 gramų
-
Paprika600 gramų
-
Svogūnai300 gramų
-
Augalinis aliejus50 mililitrų
-
Druska30 gramų
-
Actas 9%60 mililitrų
-
Cukrus100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Nuplaukite daržoves. Konservavimo stiklainius ir dangtelius išplaukite kepimo soda ir sterilizuokite juos pasirinktu būdu.
-
2. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir kelioms minutėms įdėkite į jį kopūsto galvą.
-
Reklama
-
3. Tada atsargiai atskirkite kopūstų lapus.
-
4. Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka.
-
Reklama
-
5. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais.
-
6. Į didelę keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite svogūną bei morką. Kepkite ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami mentele, kol daržovės suminkštės.
-
Reklama
-
7. Iš paprikų išimkite sėklas ir nuplaukite jas tekančiu vandeniu. Paprikos minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
-
8. Į keptuvę su svogūnais ir morkomis sudėkite pjaustytą papriką.
-
Reklama
-
9. Toliau kepkite viską kartu dar 5–8 minutes.
-
10. Dabar padėkite vieną kopūsto lapą ant lygaus paviršiaus ir į vidurį įdėkite 2–3 šaukštus daržovių įdaro. Susukite kopūsto lapą į voką, kaip susuktumėte balandėlius.
-
Reklama
-
11. Taigi, iš visų kopūstų lapų ir daržovių įdaro suformuokite kopūstų suktinukus.
-
12. Kopūstų ritinėlius sandariai sudėkite į paruoštus sterilizuotus stiklainius.
-
13. Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į puodą, įberkite druskos ir cukraus ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Kai marinatas užvirs, įpilkite acto ir nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
14. Užpilkite karštą marinatą ant kopūstų suktinukų stiklainiuose iki pat viršaus.
-
15. Uždenkite stiklainius dangteliais ir sudėkite juos į didelį puodą, pripildytą vandens (gera idėja pirmiausia dugną iškloti virtuviniu rankšluosčiu). Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir užvirinkite vandenį. Tada sterilizuokite kopūstų suktinukus 15–20 minučių.
-
[img=16]Tada išimkite stiklainius su kopūstų suktinukais iš vandens, sandariai užsukite dangteliais, apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite stora antklode ir palikite lėtai atvėsti per naktį. [/img]
-
17. Ryte gatavą produktą stiklainiuose galima perkelti į sandeliuką.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama