Lavašas su grybais orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
7 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Lavašas yra universalus produktas užkandžiams gaminti. Užkandžiai ruošiami su varške, mėsa ir daugeliu kitų įdarų. Čia aš jums išsamiai papasakosiu, kaip orkaitėje iškepti lavašą su grybais. Kad šis patiekalas būtų tikrai skanus, svarbu pasirinkti tinkamus grybus. Pageidautina, kad grybai nebūtų užšaldyti ar konservuoti. Tada patiekalas išlaikys savo nepaprastą aromatą! Tikiuosi, kad mano receptas jums patiks.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grybai300 gramų
-
Grietinė4 šaukštai
-
Kiaušinis1 vnt
-
Svogūnų laiškai3 šakelės
-
Krapai3 šakelės
-
Svogūnas1 vnt
-
Armėniškas plonas lavašas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Smulkiai supjaustykite nuplautus grybus, svogūnus ir žoleles. Kepkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
-
2. Į keptuvę su svogūnais sudėkite grybus, uždenkite dangčiu ir kepkite 7 minutes. Tada nuimkite dangtį ir kepkite grybus, kol išgaruos visas skystis.
-
Reklama
-
3. Įdėkite grietinės, druskos ir prieskonių. Lavašą supjaustykite trikampiais ir paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu.
-
4. Ant kiekvieno trikampio pusės uždėkite grybų įdaro.
-
Reklama
-
5. Atsargiai sulenkite kraštus, kad gautumėte perpus mažesnį trikampį.
-
6. Kepame lavašo trikampius orkaitėje ant kepimo skardos, anksčiau pateptos aliejumi. Kepimo laikas: 15–20 minučių. Užkandis paruoštas patiekti!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama