Purūs mieliniai blynai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Mažiausiems ragautojams paruoškite purius, mielinius blynus. Mielinę tešlą blynams paruošime su pienu. Kepdami negailėkite augalinio aliejaus, tada blynai geriau iškils. Purūs mieliniai blyneliai su pienu – klasikinis jaukių pusryčių receptas. Dėl mielinės tešlos blyneliai yra purūs, minkšti ir neįtikėtinai skanūs. Jie ruošiami iš paprastų ingredientų, o lengvas saldumas idealiai tinka tiek vieni, tiek su bet kokiu priedu – uogiene, medumi ar grietine. Jie idealiai tinka visai šeimai, sukuriant šilumos ir jaukumo atmosferą!
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai600 gramų
-
Pienas500 mililitrų
-
Greitai veikiančios mielės6 gramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Į didelį dubenį persijokite miltus ir suberkite momentines mieles.
-
Reklama
-
3. Viską sumaišykite šaukštu.
-
4. Į puodą supilkite pieną ir augalinį aliejų, išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies iki maždaug 30 laipsnių temperatūros.
-
Reklama
-
5. Į pašildytą pieną suberkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite šluotele.
-
6. Supilkite pieno mišinį į miltų mišinį.
-
Reklama
-
7. Viską sumaišykite šaukštu, kol gausite vientisą klampią tešlą. Uždenkite dubenį su tešla virtuviniu rankšluosčiu ir palikite ant stalo 30–40 minučių.
-
8. Po nurodyto laiko tešla pastebimai pakilo ir įgijo porėtą struktūrą.
-
Reklama
-
9. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir po vieną šaukštą dėkite tešlos, formuodami blynus. Pirmiausia kepkite juos iš vienos pusės, kol gražiai apskrus.
-
10. Tada apverskite į kitą pusę ir kepkite dar 1-2 minutes.
-
Reklama
-
11. Iškepusius blynelius sudėkite į lėkštę ir patiekite.
-
12. Blyneliai labai skanūs patiekiami su kondensuotu pienu. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama