Salsa žiemai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Salsa yra vienas skaniausių šaltojo sezono patiekalų. Aromatinga ir soti salsa visada pradžiugins jūsų artimuosius. Jei nekantraujate paragauti salsos, stiklainį galite atidaryti po trijų dienų. Vietoj cukraus galite dėti medaus. Nepamirškite įdėti čili pipirų (bet kokių jums patinkančių). Skanaus!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai4~5 vnt
-
Paprika3 vnt
-
Svogūnai4 vnt
-
Česnakas6 skiltelės
-
Cukrus50 gramų
-
Druska3 šaukštai
-
Šviežios kalendros1 maža saujelė
-
Maltas kmynas1 arbatinis šaukštelis
-
Čili pipirai3~4 vnt
-
Pomidorų pasta350 gramų
-
Citrina2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Smulkiai supjaustykite visas daržoves, net česnaką.
-
2. Paimkite didelį puodą, pirmiausia sudėkite smulkintą svogūną.
-
Reklama
-
3. Tada paprika, česnakas, cukrus, druska ir maltas kuminas. Aš naudojau dviejų spalvų paprikas, kad salsa žiemai būtų ryški.
-
4. Smulkiai supjaustykite šviežią kalendrą. Sudėkite į puodą su daržovėmis. Ant viršaus uždėkite pomidorų pastos.
-
Reklama
-
5. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
6. Dabar į puodą su daržovėmis supilkite smulkiai pjaustytus pomidorus.
-
Reklama
-
7. Palikite salsą kuriam laikui, kad daržovės galėtų pastovėti ir išskirti sulčių perteklių.
-
8. Daržoves iš puodo sudėkite į kitą dubenį, perkoškite jas per sietelį arba kiaurasamtį. Nupilkite likusias sultis iš puodo.
-
Reklama
-
9. Išspauskite citrinų sultis.
-
10. Paruoškite stiklainius, į kuriuos dėsite salsą. Į kiekvieną stiklainį įpilkite 1–2 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių.
-
Reklama
-
11. Atsargiai sudėkite salsą į stiklainius.
-
12. Įdėkite stiklainius į puodą su vandeniu. Salsą reikia virti karštame vandenyje 30 minučių.
-
13. Karštus stiklainius užsukite dangteliais ir apverskite, apvyniokite juos antklode. Leiskite jiems atvėsti. Jūsų žiemos salsa bus geriausias užkandis ant stalo.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama