Skanūs cukinijų ikrai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Labai rekomenduoju cukinijų ikrus gaminti pagal šį receptą. Mano nuomone, tai geriausias iš daugelio receptų. Šiuos ikrus galima paruošti žiemai arba galite juos iš karto padėti ant stalo. Iš nurodyto ingredientų kiekio gavau šiek tiek daugiau nei 1 litrą paruošimo. Paruošimui galite naudoti bet kokius šviežius žalumynus, taip pat galite pridėti mėgstamų prieskonių.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos1 kilogramas
-
Svogūnas300 gramų
-
Morkos300 gramų
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Česnakas5 skiltelės
-
Druska2 arbatiniai šaukšteliai
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Malti juodieji pipirai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Petražolės5 gramai
-
Bazilikas10 gramų
-
Actas1 arbatinis šaukštelis (vienam stiklainiui)
-
Augalinis aliejus100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Jei reikia, nulupkite cukinijas ir pašalinkite sėklas. Nulupkite morkas, česnako skilteles ir svogūnus. Tada visas daržoves ir šviežias žoleles nuplaukite tekančiu vandeniu.
-
2. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
-
Reklama
-
3. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
-
4. Cukiniją supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite augalinį aliejų gilioje keptuvėje ir sudėkite cukinijų kubelius – kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol lengvai pagels, reguliariai maišydami mentele. Tada kiaurasamčiu sudėkite visas apkeptas cukinijas į erdvų dubenį.
-
6. Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūnų pusžiedžius ir kepkite juos, kol lengvai pagels, reguliariai maišydami mentele. Tada kiaurasamčiu sudėkite keptus svogūnus į dubenį su cukinijomis.
-
Reklama
-
7. Dabar sutarkuotas morkas sudėkite į tą pačią keptuvę ir kepkite, kol suminkštės, reguliariai maišydami mentele. Tada kiaurasamčiu sudėkite morkas į dubenį su cukinijomis ir svogūnais.
-
8. Tada perkelkite visas daržoves iš dubens į maišytuvo dubenį, gali tekti atlikti kelis praėjimus ir daržovių masę apdoroti dalimis.
-
Reklama
-
9. Paleiskite trintuvą maždaug 1 minutę ir turėtumėte gauti vientisą, gerai supjaustytą masę.
-
10. Šią daržovių masę sudėkite į gilią keptuvę, uždėkite ant vidutinės ugnies, uždenkite dangčiu. Palaukite, kol masė užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite po dangčiu 35–40 minučių.
-
Reklama
-
11. Smulkiai supjaustykite šviežias žoleles, aš turiu šviežių petražolių ir dviejų rūšių šviežio baziliko.
-
12. Į keptuvėje esantį daržovių mišinį įpilkite pomidorų pastos, maltų juodųjų pipirų, druskos, cukraus ir per presą išspauskite česnako skilteles.
-
13. Viską sumaišykite.
-
Reklama
-
14. Dabar suberkite smulkiai supjaustytas šviežias žoleles ir vėl išmaišykite. Viską paragaukite, jei reikia, pakoreguokite skonį druska ir cukrumi. Uždenkite dangčiu ir virkite ikrus dar 4–5 minutes.
-
15. Jei norite šiuos gardžius ikrus paruošti žiemai, iš anksto sterilizuokite stiklinius indelius patogiu būdu. Aš paruošiau tik vieną 700 ml stiklainį, o likusius ikrus palikau „valgymui“. Į paruoštą stiklainį įpilkite 1 arbatinį šaukštelį acto ir sudėkite karštus ikrus, hermetiškai uždarykite sterilizuotu dangteliu. Apverskite stiklainį, apvyniokite storu rankšluosčiu, kad lėtai atvėstų, ir palikite taip per naktį.
-
16. O ryte moliūgų ikrų stiklainis yra paruoštas ilgalaikiam laikymui buto sandėliuko sąlygomis.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama