Turkiško stiliaus cukinijos
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Gaminame turkiško stiliaus cukinijas, įdarytas mėsos įdaru – kobak dolmasi. Patiekalas šiek tiek skiriasi nuo mums įprastų įdarytų cukinijų. Kad patiekalas įgautų būdingą turkiškos virtuvės skonį ir aromatą, vietoj ryžių naudosime bulgurą, o į maltą mėsą kaip pagardą įdėsime džiovintų mėtų. Būtinai pabandykite pasigaminti šį gardų patiekalą!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinija1 vnt
-
Svogūnas3 vnt
-
Morka1 vnt
-
Lauro lapas1 vnt
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Džiovintos mėtos1 arbatinis šaukštelis
-
Čiobreliai1 arbatinis šaukštelis
-
Raudonėlis1 arbatinis šaukštelis
-
Malti juodieji pipirai1/4 arbatinio šaukštelio
-
Malti raudonieji pipiraipagal skonį
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Malta mėsa800 gramų
-
Česnakas2 skiltelės
-
Alyvuogių aliejus4 šaukštai
-
Bulguras1/2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Galite naudoti tiek jaunas, tiek didesnes cukinijas. Cukinijų lupti nereikia; troškinant patiekalas nepraras formos, o žievelė taps minkšta. Nuo prinokusių cukinijų galite nulupti dalį žievelės, kaitaliodami juosteles su žievele ir be jos. Naudokite paruoštą maltą mėsą arba sumalkite mėsmale. Jei planuojate gaminti originalią dolmos versiją, naudokite jautieną arba avieną. Priešingu atveju galite naudoti bet kokią kitą mėsą: kiaulieną, paukštieną arba mišinį.
-
2. Cukinijas kruopščiai nuplaukite, supjaustykite 4–5 cm aukščio griežinėliais. Peiliu viduryje padarykite kryžminius įpjovimus.
-
Reklama
-
3. Šaukštu išskobkite minkštimą ir sėklas. Galite visiškai pašalinti šerdį arba palikti dugnus, pavyzdžiui, puodelius.
-
4. Įdarui bulgurą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kol visiškai atvės. Tada dribsnius nuplaukite tekančiu vandeniu ir sudėkite į sietelį, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
-
Reklama
-
5. Dubenyje sumaišykite įdaro ingredientus: maltą mėsą, bulgurą, nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus pakepintus svogūnus, druską, maltus juoduosius pipirus, čiobrelius, raudonėlį, mėtą ir raudonąją aitriąją papriką. Gerai išminkykite maltą mėsą.
-
6. Įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus puode. Įdarykite cukinijų gabalėlius mėsos įdaru ir sudėkite juos į puodą, sandariai prispausdami vieną prie kito. Tarpus tarp cukinijų gabalėlių galima užpildyti bulvių skiltelėmis.
-
Reklama
-
7. Supjaustykite svogūnus. Morkas sutarkuokite. Česnaką susmulkinkite.
-
8. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūną, tarkuotą morką, česnaką. Kepkite daržoves 3–4 minutes, kol suminkštės.
-
Reklama
-
9. Į troškintas daržoves įdėkite pomidorų pastos, džiovintų žolelių (čiobrelių, bazilikų, raudonėlių), lauro lapų, druskos ir cukraus, kad subalansuotumėte rūgštų skonį. Užpilkite 1 puodeliu vandens ir užvirinkite padažą. Jei norite, vietoj vandens galite naudoti sultinį arba įdėkite sultinio kubelį, kad skonis būtų sodresnis.
-
10. Paruoštą pomidorų padažą supilkite į puodą su įdarytomis cukinijomis. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol iškeps, apie 40 minučių.
-
Reklama
-
11. Įdarytas cukinijas patiekite su jogurto padažu, pabarstykite žolelėmis. Paprastas, aromatingas, sotus patiekalas ypač gardus, kai paruošiamas iš šviežių daržovių. Gaminkite su malonumu ir su geru apetitu!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama